Onnistuuko hampaiden valkaisu kotikonstein?

Useiden kotoa löytyvien peruselintarveikkeiden tiedetään valkaisevan hampaita. Yleensä niiden teho perustuu aineiden antibakteerisiin ja kiillottaviin (lue hankaaviin) ominaisuuksiin. Lue alta suosituimpien kotikonstien vaikutusmekanismit, suositeltavat käyttötavat ja varoitukset.

Ruokasooda

Hampaiden valkaisu ruokasoodalla on tuttu vinkki monilta keskustelupalstoilta. Ruokasooda tosiaan valkaisee hampaita, mutta ole varovainen kiilteen kanssa, koska hankaavana aineena se saattaa vahingoittaa kiillettä ja ikeniä. Ruokasooda kannattaa antaa liueta veteen hyvin ennen purskuttelua, se saattaa vähentää kiilteen kulumista huomattavasti.

Kookosöljy

Kookosöljyn uskottu valkaiseva teho perustuu sen antibakteerisiin ominaisuuksiin. Sen tiedetään vähentävän plakkia, joka saa hampaat näyttämään keltaisilta. Kokeile purskuttaa kookosöljyä (ruokalusikallinen keralla) muutaman viikon ajan ja katso huomaatko eroa.

Vetyperoksidi

Apteekissa myytävät vetyperoksiliuokset sisältävät yleensä 2-3 prosenttia vetyperoksia. Ongelma näissä on se, että ne kyllä valkaisevat, mutta vetyperoksia pääsee myös ikeniin ja muualle suuhun. Meidän myymissä valkaisutuotteissa on myös vaikuttavana aineena vetyperoksi, mutta mukana tulevien muottien ansiosta, ainetta ei mene sinne minne ei kuulukkaan ja hampaat altistuvat pidemmän ajan aineelle, varmistaen tasaisen valkoiset hampaat.

Lue lisää hampaiden valkaisusta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *